Aardappelgratin

Aardappelgratin

Gang Hoofdschotel, Ovenschotel
Keuken Belgisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Equipment

  • Combinatie stoomoven

Ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappelen geschild en in schijfjes van 3mm
  • 1 teentje knoflook gepeld en gehalveerd
  • boter
  • 200 g geraspte kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 100 ml room

Instructies

  • Strijk een ovenschaal in met de knoflook en vet daarna in met boter
  • Schik de aardappelschijfjes en de helft van de kaas in laagjes in de ovenschaal.
  • Kruid rijkelijk met peper, zout en nootmuskaat
  • Giet de room eroverheen en bestrooi met de rest van de kaas
  • Plaats de ovenschaal op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.
Share

0 comments on “AardappelgratinAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share