All American chicken pot pie

All American chicken pot pie

Lisa Wouters
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml groentenbouillon
  • 3 à 4 wortels
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • 2 el peterselie vers gehakt
  • 1 eigeel
  • zout
  • peper
  • 1 scheut citroensap
  • 2 el boter vloeibaar
  • 2 rollen bladerdeeg kant-en-klaar

Instructies
 

  • Spoel de kipfilets schoon, dep ze droog en doe ze in de hete bouillon. Laat ze op een laag vuur zo'n 15 minuten afgedekt gaar worden, neem ze uit de bouillon. Zet de bouillon opzij.
  • Snij de wortels in stukjes en laat de erwten ontdooien. Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de olie en boter in een pan en fruit de ui en de look. Strooi er de bloem over en bak ze al roerend kort mee. Blus met zo'n 200ml bouillon en laat een paar minuten pruttelen tot een saus. Neem van het vuur.
  • Snij de kipfilet in reepjes en meng ze met de peterselie, het eigeel, de wortels en de erwten onder de saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap, en eventueel wat bouillon.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij er 2 cirkels uit: eentje even groot als het ovenschaaltje, eentje wat groter. Vet het schaaltje in en bekleed met de grootste deegcirkel.
  • Schep het kipmengsel erin. Leg er nu de kleinere cirkel op, druk de randen samen en maak 3 insnijdingen.
  • Bestrijk je pot pie met de rest van de boter en bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.