Assortiment gevulde paprika's
Ingrediënten
- 2 paprika's rood
- 2 paprika's groen
- 2 paprika's geel
- 2 schaaltjes tomaten
- 1,2 kg gehakt
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 eieren
- 4 el Provençaalse kruiden
- 12 el olijfolie
- 12 el emmental geraspt
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de paprika's in twee en haal de pitjes eruit.
- Meng het gehakt met de sjalot, de look, de eieren en 2 soeplepels Provençaalse kruiden. Bestrooi rijkelijk met peper en zout.
- Vul de paprika's met het gekruide gehakt.
- Snijd de tomaten in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden.
- Schik hierop de gevulde paprika's en bestrooi ze met de geraspte emmental.
- Zet de schotel in de oven, voorverwarmd op 170 graden C en laat zo'n 45 minuten bakken.