Assortiment gevulde paprika’s

Assortiment gevulde paprika's

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 paprika's rood
  • 2 paprika's groen
  • 2 paprika's geel
  • 2 schaaltjes tomaten
  • 1,2 kg gehakt
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 eieren
  • 4 el Provençaalse kruiden
  • 12 el olijfolie
  • 12 el emmental geraspt
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de paprika's in twee en haal de pitjes eruit.
  • Meng het gehakt met de sjalot, de look, de eieren en 2 soeplepels Provençaalse kruiden. Bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  • Vul de paprika's met het gekruide gehakt.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden.
  • Schik hierop de gevulde paprika's en bestrooi ze met de geraspte emmental.
  • Zet de schotel in de oven, voorverwarmd op 170 graden C en laat zo'n 45 minuten bakken.