Aubergine en tomaat uit de oven

Aubergine en tomaat uit de oven

Elke

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 5 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g tomatenpassata
  • 125 g geraspte kaas light
  • 240 g penne volkoren
  • 200 g jonge bladsla
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • 0,5 kl paprikapoeder
  • 1 kl oregano
  • balsamicoazijn
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 210 graden. Snijd de aubergines in plakken van +/- 0,5 cm, in de lengte. Snijd de tomaten in schijven van +/- 0,5 cm. Pers de look.
  • Besprenkel de aubergines met een weinig olijfolie en gril of bak deze op een matig vuur gedurende 3 minuten.
  • Voor de saus: voeg de tomatenpassata, 2 el balsamicoazijn, een snuif cayennepeper, 0,5 kl paprikapoeder, 1 kl oregano, peper en zout toe aan een kom en meng goed.
  • Doe een laagje van de saus in een ovenschaal. Leg hierover de aubergines, dek af met een laag tomaten en herhaal dit. Eindig met een laag saus.
  • Bestrooi met de light gemalen kaas en plaats in de oven gedurende 20 minuten.
  • Kook intussen de penne volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer de aubergine op een bord en voeg er de pasta en de salade aan toe.

Notities

401 kcal per persoon