BBQ Onion Meatball Bombs

BBQ Onion Meatball Bombs

Lisa Wouters
Gang Hoofdschotel, Voorgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 balletjes

Ingrediënten
  

  • 0.45 kg Gehakt mix (rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees of alleen maar runds.)
  • 1 ei
  • 1/2 kop broodkruimels
  • 1/2 kop parmezaan geraspt
  • 3 uien gele, grote!
  • zout
  • 1 pak spek
  • 1/2 c. Barbecue-saus

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het ei, de kruimels, kaas en zout.
  • Snijd de boven- en onderkant van de ui, snij in tweeën en trek de huid er af. Verdeel de ui in lagen. Gebruik de grotere buiten lagen.
  • Neem een handvol gehakt en zet het in een ui laag.
  • Druk voorzichtig een andere laag op de top van het mengsel. Zorg ervoor dat het gehakt in de ui ingesloten zit.
  • Doe dit tot het gehakt of de ui op is.
  • Wikkel elke "bom" met 3 plakjes spek en zet het vast met tandenstokers.
  • Bak in een schotel met zijden (om vet te vangen) bij 218 graden celsius gedurende ongeveer 40 minuten of tot de interne temperatuur 73 graden celsius is.
  • Giet er BBQ saus over en bak nog 5 minuten!