Bodding

Bodding

Bodding of broodpudding is dé manier om oud brood en restjes van koeken een schitterend tweede leven te geven.
Gang Dessert, Snack
Keuken Belgisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Equipment

  • Stoomoven

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 150 g donkerbruine suiker
  • 5 el rum
  • 75 g rozijnen
  • 100 g brood in dobbelsteentjes gesneden
  • 200 g lange vinger in stukken
  • 3 eieren
  • kaneel naar smaak

Instructies

  • Verzamel de nodige ingrediënten
  • Laat de rozijnen in de rum weken.
  • Verwarm de melk tot ze lauwwarm is en los er de suiker in op.
  • Laat het brood en de koekjes goed in de melk weken.
  • Meng de eieren, geweekte rozijnen en kaneel onder het geweekte brood.
  • Giet het beslag in een porseleinen stoomovenpan
  • Plaats in de stoomoven en stel in op 98 °C en stel in op 50min
Share

0 comments on “BoddingAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share