Bolognèsesaus

Bolognèsesaus

Bolognèsesaus

Lisa Wouters
Porties 2 liter

Ingrediënten
  

  • 30 ml olijfolie
  • 2 wortels in stukjes van 2,5 cm
  • 2 stengels selder in stukjes van 2,5 cm
  • 1 ui groot, in acht partjes
  • 20 g peterselie takjes
  • 700 g gehakt runds
  • 250 g gehakt varkens
  • 3 teentjes look
  • 10 tomaten groot, rijp, in 6 partjes gesneden
  • 5 g basilicum 10 grote gehakte bladeren
  • 5 g oregano
  • 1 blad laurier
  • 5 g zout of 1 tl
  • 2 g peper of 1/2 tl
  • 60 ml water
  • 60 ml wijn droge rode
  • 200 g tomatenpuree

Instructies
 

  • Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een braadpan van 30 cm. Doe de wortels, selderij, ui, peterselie, rundsgehakt, varkensgehakt en look in de pan. Sauteer 20 minuten. Haal het mengsel van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
  • Monteer de voedselmolen en bevestig deze op de multifunctionele mixer/keukenrobot. Gebruik hierbij de grove maalschijf. Zet de multifunctionele mixer/ keukenrobot op snelheid 4 en vang het gemalen mengsel op in een pot van 5,7 liter.
  • Monteer de fruit- en groentezeef en bevestig deze op de multifunctionele mixer/keukenrobot. Zet de multifunctionele mixer/keukenrobot op snelheid 4 en zeef de tomaten. Stop het zeven wanneer u 950 ml puree hebt.
  • Doe de tomatenpuree, basilicum, oregano, laurierblad, zout, peper, tomatenconcentraat, water en wijn bij het vleesmengsel. Plaats het deksel en laat 1 uur sudderen op een middelhoog tot laag vuur.