Butternut-bulgur met spinazie en rozijnen

Butternut-bulgur met spinazie en rozijnen

Tony
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 pers

Ingrediënten
  

  • 1 butternutpompoen
  • 400 g verse spinazie
  • 300 g bulgur
  • 3 el pompoenpitten
  • 150 g rozijnen
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 5 dl groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de butternutpompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  • Hak de spinazie grof
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en meng er de lijfolie, de bruine suiker, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, peper en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  • Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork en kruid met peper en zout.
  • Meng de pompoen, de spinazie en de rozijnen onder de bulgur. Bestrooi met de pompoenpitten.

Notities

Je kan de bulgar ook vervangen door pitta vlees.