Catalaanse wok met merguez

Catalaanse wok met merguez

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Catalaanse mix diepvries
  • 6 merguez beenhouwerij
  • 1 plantje koriander
  • 2 el Sweet pepper tapenade versmarkt
  • 1 el rijstolie

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de merguez in schuine stukken van 2 cm.
  • Pluk de blaadjes van de koriander en snipper de helft fijn.

Bereiding

  • Verhit de rijstolie in een wok en bak de stukjes worst 3 minuten.
  • Voeg de diepgevroren groentemix toe en roerbak 5 minuten.
  • Meng er de tapenade onder en roerbak nog 2 minuten op een laag vuur.
  • Meng er op het einde de fijngesnipperde koriander onder en bestrooi met de rest van de blaadjes.

Afwerking

  • Serveer met een tomatenslaatje.

Begeleidende rode wijn

  • Viña Sol - Miguel Torres
  • D.O. Catalunya - Spanje

Notities

Voedingswaarde per persoon:
461 kcal
23,1 g eiwitten
28,2 g vetten
26,2 g koolhydraten