Chili con carne

Chili con carne

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g rundsgehakt
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 g rode bonen (uit blik)
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snipper de uien en de knoflook. Snij de paprika in blokjes.
  • Bak het gehakt rul in 2 el olijfolie. Voeg er na 10 minuten de ui en knoflook, de paprikablokjes en de tomatenblokjes aan toe, en chilipoeder naar smaak.
  • Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.
  • Laat de bonen uitlekken en doe ze bij de saus. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de chili met rijst, maïs en taco’s.