Chocoladepudding

Chocoladepudding

Ingrediënten

  • 75 g basterdsuiker
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 tl maïzena
  • 400 ml melk Voor een vollere smaak 300ml melk en 100ml room
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 40 g fijngehakte pure chocolade

Instructies

  • De start
  • Meng de suiker, cacao en maïzena en klop er de melk door tot het een glad geheel vormt.
  • Verwarm de multi-cooker op Kook/Stoom stand en roer voordurend op matige snelheid met de roertoren tot het mengsel kookt. Laat 1 minuut al roerend koken.
  • Klop het ei los in 120ml warme melk.
  • Giet het eimengsel in de multi-cooker met een constante, dunne straal roer voordurend op matige snelheid. Kook en roer 3 minuten of tot de pudding dik en romig is.
  • Zet de temperatuur uit en roer de vanille en chocolade erdoor. Roer licht tot de chocolade smelt. Schep in schaaltjes en laat afkoelen.

Notities

Mokkapudding: Voeg 1 to 1,5 tl oploskoffiekorrels toe aan het suikermengsel in stap 1.
Share

0 comments on “ChocoladepuddingAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share