Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratin

Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratin

Gang Hoofdschotel, Ovenschotel
Keuken Belgisch
Trefwoord wild
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Equipment

  • Combinatie stoomoven

Ingrediënten

  • 600 g everzwijngebraad
  • 200 g zilveruitjes
  • 500 g knolselder blokjes diepvries
  • 500 g pompoen blokjes diepvries
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el boter
  • 4 dl wildfond
  • 2 el ardense uienkonfijt
  • 3 el olijfolie
  • 4 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Instructies

  • Volg de bereidingen voor de aardappelgratin : https://keuken.one-life-live-it.be/aardappelgratin/
  • Smelt boter in een braadpan op een heet vuur en schroei all kanten van het gebraad dicht.
  • Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal
  • Voeg de jenverbessen en laurierblaadjes toe en overgiet met 2dl wildfond
  • Plaats samen met de aardappelgratin in de oven op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak ze lichtbruin.
  • Voeg de pompoen, knolselder en takjes rozemarijn toe.
  • Bak nog een 10-tal min en kruid met peper en zout.
  • Haal het gebraad 10 min eerder uit de oven en laat overdekt rusten op een snijplank
  • Voeg de rest van de wildfond toe in de ovenschaal. Schraap de braadresten los, roer de uienkonfijt onder en kruid met peper en zout.
  • Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en gratin over de borden. Lepel er wat saus over.

Aardappelgratin

Gang Hoofdschotel, Ovenschotel
Keuken Belgisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Equipment

  • Combinatie stoomoven

Ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappelen geschild en in schijfjes van 3mm
  • 1 teentje knoflook gepeld en gehalveerd
  • boter
  • 200 g geraspte kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 100 ml room

Instructies

  • Strijk een ovenschaal in met de knoflook en vet daarna in met boter
  • Schik de aardappelschijfjes en de helft van de kaas in laagjes in de ovenschaal.
  • Kruid rijkelijk met peper, zout en nootmuskaat
  • Giet de room eroverheen en bestrooi met de rest van de kaas
  • Plaats de ovenschaal op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.
Share

0 comments on “Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratinAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share