Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratin

Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratin

Tony
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdschotel, Ovenschotel
Keuken Belgisch

Equipment

  • Combinatie stoomoven

Ingrediënten
  

  • 600 g everzwijngebraad
  • 200 g zilveruitjes
  • 500 g knolselder blokjes diepvries
  • 500 g pompoen blokjes diepvries
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el boter
  • 4 dl wildfond
  • 2 el ardense uienkonfijt
  • 3 el olijfolie
  • 4 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Instructies
 

  • Volg de bereidingen voor de aardappelgratin : https://keuken.one-life-live-it.be/aardappelgratin/
  • Smelt boter in een braadpan op een heet vuur en schroei all kanten van het gebraad dicht.
  • Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal
  • Voeg de jenverbessen en laurierblaadjes toe en overgiet met 2dl wildfond
  • Plaats samen met de aardappelgratin in de oven op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak ze lichtbruin.
  • Voeg de pompoen, knolselder en takjes rozemarijn toe.
  • Bak nog een 10-tal min en kruid met peper en zout.
  • Haal het gebraad 10 min eerder uit de oven en laat overdekt rusten op een snijplank
  • Voeg de rest van de wildfond toe in de ovenschaal. Schraap de braadresten los, roer de uienkonfijt onder en kruid met peper en zout.
  • Snij het gebraad in sneetjes en verdeel samen met de groenten en gratin over de borden. Lepel er wat saus over.
Trefwoord wild

Aardappelgratin

Tony
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Hoofdschotel, Ovenschotel
Keuken Belgisch

Equipment

  • Combinatie stoomoven

Ingrediënten
  

  • 1 kg bloemige aardappelen geschild en in schijfjes van 3mm
  • 1 teentje knoflook gepeld en gehalveerd
  • boter
  • 200 g geraspte kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 100 ml room

Instructies
 

  • Strijk een ovenschaal in met de knoflook en vet daarna in met boter
  • Schik de aardappelschijfjes en de helft van de kaas in laagjes in de ovenschaal.
  • Kruid rijkelijk met peper, zout en nootmuskaat
  • Giet de room eroverheen en bestrooi met de rest van de kaas
  • Plaats de ovenschaal op de bakrooster en stel in op combinatiegaren, boven- onderwarmte, 175 °C , 95% vocht en stel in op 60 min.
Share

0 reacties op “Everzwijn met gebakken herfstgroenten en aardappelgratinVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Share