Farfalleslaatje met pancetta, zomergroenten en mozzarella

Farfalleslaatje met pancetta, zomergroenten en mozzarella

Elke
Voorbereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g pancetta
  • 250 g kerstomaten in 3 kleuren
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 0,5 limoen
  • 3 takjes platte peterselie vers
  • 125 g mozzarella bolletjes
  • 300 g farfalle
  • 2 el pijnboompitten
  • 1,5 el olijfolie extra vierge
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding: 15 min.

  • Laat de minimozzarellabolletjes uitlekken.
  • Snipper de peterselie fijn.
  • Snij de pancetta in reepjes.
  • Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij de komkommer in halvemaantjes.
  • Snij de kerstomaten in 2.
  • Pers de halve limoen.
  • Snij de avocado in plakjes. Besprenkel met het limoensap.

Bereiding: 35 min.

  • Kook de farfalle gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng er de olijfolie onder.
  • Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan.
  • Bak de pancetta krokant in dezelfde pan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg de kerstomaten, de komkommer, de pancetta, de minimozzarellabolletjes en de pijnboompitten toe aan de pasta. Meng alles goed door elkaar.

Afwerking

  • Werk af met de plakjes avocado en bestrooi met de peterselie. Kruid met zwarte peper.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • Energie: 605 kcal
  • Koolhydraten: 57.5 g
  • Eiwitten: 24.8 g
  • Vetten: 30.5 g