Fougasse

Fougasse

Elke
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 vellen pizzadeeg uitgerold
  • 300 g mediterrane groentemix
  • 100 g hamreepjes gekookt
  • 150 g verse kaas met fijne kruiden type Boursin, of romige blauwe kaas (vb Cambozola)
  • 5 el emmentaler geraspt
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schep de groenten over elke helft van het pizzadeeg tot op 2 cm van de rand.
  • Verdeel er de stukjes kruidenkaas of blauwe kaas over en breng op smaak met Provençaalse kruiden.
  • Bestrooi met geraspte emmentaler.
  • Vouw het pizzadeeg dubbel. bevochtig de randen met een beetje water en druk goed aan. Maak met een mes een paar inkepingen in het deeg (± 7 cm lang).
  • Klop het ei los met de olijfolie en bestrijk er het deeg mee.
  • Bak de fougasse 20 à 25 min. in de op 200 °C voorverwarmde oven.

Notities

Tip:
- U kan ook een andere vulling voor uw fougasse gebruiken. Gebruik bv. andere groenten, vervang de ham door spek of kip, of voeg kruiden toe.