Gebakken ham met geglaceerde appels en champignons

Gebakken ham met geglaceerde appels en champignons

Elke
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 g gekookte hoeveham sneden van 1 cm dik
  • 250 g champignons
  • 4 appels jonagold
  • 3 el Luikse siroop of honing
  • 4 el vetstof
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de champignons in vier.
  • Schil de appels en snij in partjes.

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels vetstof in een braadpan en doe er de champignons in. Roerbak 5 minuten.
  • Voeg de appelpartjes toe en bak nog 3 minuten. Voeg de siroop of honing toe en laat al roerend smelten. Roerbak tot de appels en champignons glanzen en lichtjes kleuren. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan nog 2 eetlepels vetstof en bak de sneden ham heel kort aan, net lang genoeg om ze te verwarmen.

Afwerking

  • Snij elk sneetje ham in vier en schik in waaiervorm op het bord. Lepel er de appelpartjes en champignons rond. Dien op met verse pasta, kroketten of aardappelpuree.