Gebraad met lasagne van vergeten groenten
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 stuk gebraad
- 300 g peterseliewortels
- 300 g pastinaken
- 300 g zoete aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 125 g mascarpone
- 1 dl room
- 2,5 el boter
- nootmuskaat
- peper en zout
- peterselie
Instructies
- Schil de groenten en snij in schijfjes van gelijke dikte.
- Snipper het knoflook fijn
- Meng de room met de mascarpone.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beboter een ovenschaal (1/2 eetl.) en leg er de groenteschijfjes in laagjes in. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen in het midden liggen. Kruid elk laagje met nootmuskaat, peper en zout.
- Bestrooi de groenten met het fijngesnipperde knoflook en overgiet met het mascarponemengsel.
- Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.
- Zet het vlees mee in de oven bij de groenten (tijd is afhankelijk van de dikte van het gebraad).
- Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel ze over de borden. Bedruip het vlees met wat braadvocht. Serveer met de groentelasagne en bestrooi met de peterselie.
0 reacties op “Gebraad met lasagne van vergeten groenten”Voeg die van jou toe →