Gebraad met lasagne van vergeten groenten

Gebraad met lasagne van vergeten groenten

Gang Hoofdschotel
Trefwoord gebraad, pastinaak, peterseliewortel, zoete aardappel
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk gebraad
  • 300 g peterseliewortels
  • 300 g pastinaken
  • 300 g zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g mascarpone
  • 1 dl room
  • 2,5 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • peterselie

Instructies

  • Schil de groenten en snij in schijfjes van gelijke dikte.
  • Snipper het knoflook fijn
  • Meng de room met de mascarpone.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Beboter een ovenschaal (1/2 eetl.) en leg er de groenteschijfjes in laagjes in. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen in het midden liggen. Kruid elk laagje met nootmuskaat, peper en zout.
  • Bestrooi de groenten met het fijngesnipperde knoflook en overgiet met het mascarponemengsel.
  • Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  • Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.
  • Zet het vlees mee in de oven bij de groenten (tijd is afhankelijk van de dikte van het gebraad). 
  • Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel ze over de borden. Bedruip het vlees met wat braadvocht. Serveer met de groentelasagne en bestrooi met de peterselie.
Share

0 reacties op “Gebraad met lasagne van vergeten groentenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Share