Gekruide runderreepjes op z’n Grieks

Gekruide runderreepjes op z’n Grieks

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g spek gerookt, in blokjes
  • 2 paprika's rood
  • 1 ui
  • 100 g feta
  • 300 g Griekse pasta (risoni)
  • 400 g tomaten gepeld in blik
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 0,5 kl basilicum gedroogd
  • peper
  • zout
  • 4 st steak om in reepjes te snijden.

Instructies
 

Voorbereiding (15 min)

  • Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed
  • Halveer de ui en snij in halvemaantjes.
  • Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
  • Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.

Bereiding (15 min)

  • Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.
  • Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.
  • Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.

Afwerking

  • Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • 620 kcal
  • 61,6 g koolhydraten
  • 45,9 g eiwitten
  • 19,8 g vetten