Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel

Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 gemarineerde zalmtournedos (diepvries (Colruyt))
  • 450 g tapastomaten
  • 200 g babyspinazie
  • 2 gele puntparika's
  • 800 g zoete aardappelen
  • 100 g verse geitenkaas
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik.
  • Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.
  • Snij de gele puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in grove stukken.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen. Bedek met toefjes geitenkaas, stukken puntpaprika en trosjes tomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Schik de diepgevroren zalm met de gemarineerde kant naar boven op de groenten en zet nog 10 min. in de voorverwarmde oven.

Notities

 
Trefwoord geitenkaas, spinazie, zalm, zoete aardappel