Gratin van pitavlees met zoete aardappel en prei

Gratin van pitavlees met zoete aardappel en prei

Elke
Voorbereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g pitavlees
  • 4 preien
  • 4 zoete aardappelen
  • 100 g mozzarella geraspt
  • 3 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl tijm gedroogd
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Laat diepgevroren pitavlees volledig ontdooien.
  • Snij de stengels prei in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.
  • Meng intussen het paneermeel onder de mozzarella.
  • Verdeel het pitavlees over een ovenschaal en bedek met de gestoofde prei en de blokjes zoete aardappel. Kruid met de tijm, nootmuskaat, peper en zout.
  • Verdeel de mozzarellamengeling over de schotel en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

Tip: Kook de zoete aardappelen eerst gaar in water, samen met een blokje kippenbouillon. Giet af en pureer. Bedek er de prei mee in stap 5. Bestrooi daarna met de mozzarellamengeling.
Voedingswaarde per persoon:
  • Energie: 578 kcal
  • Koolhydraten: 33.9 g
  • Eiwitten: 35.1 g
  • Vetten: 33.2 g

2 reacties op “Gratin van pitavlees met zoete aardappel en preiVoeg die van jou toe →

Reacties zijn gesloten. Je kunt geen nieuwe reacties toevoegen.

  1. In dit geval niet, omdat het diepvries pitavlees was, wat al was voor gegaard. Voor vers best eerst aanbakken ja.
    Sorry voor het late antwoord, het systeem gaf nu pas een melding.