Gratin van pitavlees met zoete aardappel en prei
Ingrediënten
- 600 g pitavlees
- 4 preien
- 4 zoete aardappelen
- 100 g mozzarella geraspt
- 3 el paneermeel
- 2 el olijfolie
- 1 kl tijm gedroogd
- nootmuskaat
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Laat diepgevroren pitavlees volledig ontdooien.
- Snij de stengels prei in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1 cm.
- Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.
- Meng intussen het paneermeel onder de mozzarella.
- Verdeel het pitavlees over een ovenschaal en bedek met de gestoofde prei en de blokjes zoete aardappel. Kruid met de tijm, nootmuskaat, peper en zout.
- Verdeel de mozzarellamengeling over de schotel en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities
Tip: Kook de zoete aardappelen eerst gaar in water, samen met een blokje kippenbouillon. Giet af en pureer. Bedek er de prei mee in stap 5. Bestrooi daarna met de mozzarellamengeling.
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 578 kcal
- Koolhydraten: 33.9 g
- Eiwitten: 35.1 g
- Vetten: 33.2 g
Moet je het pitavlees eerst aanbakken alvorens in de ovenschotel te doen?
In dit geval niet, omdat het diepvries pitavlees was, wat al was voor gegaard. Voor vers best eerst aanbakken ja.
Sorry voor het late antwoord, het systeem gaf nu pas een melding.