Griekse pasta met pitavlees, pompoen en feta
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g vlees voor pita
- 400 g vruchtvlees van butternutpompoen
- 1 gele paprika
- 1 wortel
- 1 plantje platte peterselie
- 2 rode uien
- 100 g feta (blok)
- 400 g Griekse pasta (risoni)
- 2 el olijfolie
- zwarte peper
- zout
Instructies
- Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
- Schil de wortel en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.
- Snij de rode uien in ringen.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
- Snipper de peterselie fijn.
- Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
- Kook intussen de stukjes wortel en pompoen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de rode ui en de paprikablokjes 5 min. Voeg de pompoen en de wortel opnieuw toe. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak het pitavlees 5 min.
- Meng het pitavlees en de groenten onder de pasta.
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie. Verkruimel er de feta over.
0 reacties op “Griekse pasta met pitavlees, pompoen en feta”Voeg die van jou toe →