Griekse pasta met pitavlees, pompoen en feta

Griekse pasta met pitavlees, pompoen en feta

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g vlees voor pita
  • 400 g vruchtvlees van butternutpompoen
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 rode uien
  • 100 g feta (blok)
  • 400 g Griekse pasta (risoni)
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
  • Schil de wortel en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.
  • Snij de rode uien in ringen.
  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  • Snipper de peterselie fijn.
  • Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  • Kook intussen de stukjes wortel en pompoen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de rode ui en de paprikablokjes 5 min. Voeg de pompoen en de wortel opnieuw toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak het pitavlees 5 min.
  • Meng het pitavlees en de groenten onder de pasta.
  • Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie. Verkruimel er de feta over.
Trefwoord feta, pasta, pita, pompoen