Griekse Pizza

Deze Mediterrane pizza met rode ui, paprika, munt, olijven en friszure feta staat sneller op tafel dan een bezorgpizza.

Griekse Pizza

Tony
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g Gehakt
  • 2 rode paprika
  • 1 groene punt paprika
  • 6 takjes munt
  • 5 teentjes knoflook
  • blik ontpitte olijven
  • 200 g feta
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie
  • 1 brik pizza a casa saus (colruyt)
  • 2 kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 rode ui

Instructies
 

  • Verwarm de BBQ op meer dan 200gr C en maak klaar voor indirect bakken
  • Bestrooi het deeg met bloem en bak aan 1 kant gedurende 2 min
  • Bak intussen het knoflook 1/2 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak 6 min. Maak los met een vork.
  • Snipper ondertussen de munt heel fijn. Kruid het gehakt met peper en zout en meng met de fijngesnipperde munt en 1 koffiel. oregano.
  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Snij de olijven in 2 en snij de rode ui in fijne halve maantjes.
  • Verdeel de pizza saus over de pizzabodems. Schep er het gehakt over. Leg er de paprikareepjes straalsgewijs op. Versier met de olijven, ui en verkruimel er de fetakaas over.
  • Bak de pizza in de hete bbq gedurende 4 minuten.