Griekse salade met feta, gehaktspiesjes en tzatziki
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g gehakt varken + kalf
- 2 trostomaten
- 1/2 komkommer
- 1 citroen
- 0,5 plantje munt
- 1 potje tzatziki
- 2 rode uien
- 150 g feta
- 50 g Griekse kalamon-olijven
- 250 g Griekse pasta (risoni)
- 3 el olijfolie
- 1 koffielepel oregano (gedroogd)
- 1 koffielepel tijm (gedroogd)
- 1 koffielepel koriander (gedroogd)
- peper en zout
Instructies
- Snij de rode uien in ringen.
- Snij de tomaten en de citroen in partjes.
- Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in stukjes.
- Snipper de munt fijn. Meng onder het gehakt, samen met de koriander, de helft van de oregano en de tijm. Vorm er 8 worstjes van en steek op een prikkertje.
- Snij de feta in blokjes.
- Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Maak de Griekse salade en meng de tomaten, de stukjes komkommer, de rode uien en de olijven onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes feta toe.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de gehaktspiesjes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat de partjes citroen kort goudbruin bakken in dezelfde pan.
- Serveer de Griekse salade met de gehaktspiesjes, Griekse pasta, gebakken citroen en tzatziki. Bestrooi met de rest van de oregano en de tijm.
0 reacties op “Griekse salade met feta, gehaktspiesjes en tzatziki”Voeg die van jou toe →