Griekse salade met feta, gehaktspiesjes en tzatziki

Griekse salade met feta, gehaktspiesjes en tzatziki

Annick Lichtert
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g gehakt varken + kalf
  • 2 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 citroen
  • 0,5 plantje munt
  • 1 potje tzatziki
  • 2 rode uien
  • 150 g feta
  • 50 g Griekse kalamon-olijven
  • 250 g Griekse pasta (risoni)
  • 3 el olijfolie
  • 1 koffielepel oregano (gedroogd)
  • 1 koffielepel tijm (gedroogd)
  • 1 koffielepel koriander (gedroogd)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snij de rode uien in ringen.
  • Snij de tomaten en de citroen in partjes.
  • Snij de komkommer in de lengte in 4 en dan in stukjes.
  • Snipper de munt fijn. Meng onder het gehakt, samen met de koriander, de helft van de oregano en de tijm. Vorm er 8 worstjes van en steek op een prikkertje.
  • Snij de feta in blokjes.
  • Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Maak de Griekse salade en meng de tomaten, de stukjes komkommer, de rode uien en de olijven onder elkaar. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout. Voeg de blokjes feta toe.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de gehaktspiesjes 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat de partjes citroen kort goudbruin bakken in dezelfde pan.
  • Serveer de Griekse salade met de gehaktspiesjes, Griekse pasta, gebakken citroen en tzatziki. Bestrooi met de rest van de oregano en de tijm.
Trefwoord feta, gehakt, tzatziki