Groentekoekjes met yoghurtdip

Groentekoekjes met yoghurtdip

Elke
Voorbereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode chilipeper
  • 1 courgette
  • 350 g wortels
  • peper peper van de molen
  • zout
  • nootmuskaat
  • 4 takjes peterselie platte peterselie
  • 2 eieren
  • 4 el bloem
  • 1 teentje look
  • 350 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 limoen onbehandelde limoen
  • olie plantaardige bakolie
  • 1 handvol preischeuten

Instructies
 

  • Spoel het chilipepertje, de courgette en de wortelen. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Rasp ook de courgette. Knijp het overtollige vocht uit de courgette.
  • Doe de geraspte groenten in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snipper de peterselie en het chilipepertje fijn en voeg toe. Doe er dan de eieren en de bloem bij. Als je mengsel te nat is, voeg dan wat extra bloem toe. Zet even aan de kant.
  • Maak de yoghurtdip. Pel de knoflook en snipper fijn. Breng de Griekse yoghurt op smaak met peper, zout. knoflook, honing en rasp en sap van de limoen.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep kleine hoopjes van het groentemengsel in de pan. Duw ze een beetje plat, zodat je koekjes krijgt. Bak de koekjes 3 à 4 minuten aan elke kant. Laat even uitlekken op keukenpapier, werk af niet de preischeuten en serveer met de yoghurtdip. Tip: lekker als lunch met een slaatje erbij!