Groenten in laagjes met brie

Groentjes in laagjes. In een ovenschaal of apart in individuele torentjes, het kan allebei.

Groenten in laagjes met brie

Gang Hoofdschotel
Keuken Mediterranean
Trefwoord brie, oven, stoomoven
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 200 g wortelen
  • 1 st courgette
  • enkele blaadjes rozemarijn fijngehakt
  • handvol walnoten verbrijzeld
  • 200 g geraspte kaas
  • 1 punt brie
  • handvol kerstomaten
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de geschilde aardappelen, wortelen en courgette in schijfjes
  • Verbrokkel de brie in kleine stukjes
  • Leg de groentjes in een stoomovenpan met gaatjes, soort per soort plaats ze in de oven en stoom op 100 °C gedurende 5 minuten
  • Leg de aardappelschijfjes onderaan in de ovenschaaltjes
  • Leg daarop enkele wortelschijfjes
  • Strooi wat rozemarijn op de worteltjes en kruid rijkelijk met peper en zout
  • Bedek dit met courgetteschijfjes
  • Strooi hierop een deel van de walnoten en de kaas
  • Herhaal alle laagjes van stap 4 tot en met 8
  • Bedek de schoteltjes met de brie, kerstomaatjes en nog wat geraspte kaas
  • Plaats de schoteltjes in het midden van de oven en kies boven-onderwarmte, op 180 °C gedurende 30 minuten.
Share

0 comments on “Groenten in laagjes met brieAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share