Herfstrisotto

Herfstrisotto

Gang Hoofdschotel, Main
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 pers

Ingredi├źnten

  • 250 g risottorijst
  • 200 g bosmengeling paddestoelen
  • 200 g pompoen
  • 10 st hazelnoten
  • 100 g parmezaan
  • 750 ml groentebouillon 1 blokje
  • 3 st sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 50 g boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Breng 750 ml water aan de kook en voeg een blokje groentebouillon toe.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de risottorijst toe.
  • Laat bakken tot de korrels glazig zijn.
  • Voeg geleidelijk aan de bouillon toe en blijf roeren met een houten lepel tot al het vocht opgenomen is en de rijst gaar is.
  • Snijd de pompoen in kleine blokjes. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd fijn.
  • Verhit 25 g boter in een pan en stoof de sjalotten, de knoflook en de pompoen.
  • Doe er een takje tijm bij.
  • Voeg na 3 minuten 5 ml water toe en stoof gaar.
  • Verhit 25 g boter en bak de bosmengeling bruin.
  • Doe de risotto in een kom en voeg er de stukjes pompoen, de sjalotten en de bosmengeling bij.
  • Roer voorzichtig om.
  • Hak de hazelnoten.
  • Schep de risotto op de borden en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en hazelnoten. Werk af met de peterselie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
Share
Share