Homemade kaasfondue

Homemade kaasfondue

Elke
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje look een flinke
  • 300 ml witte wijn droge
  • 30 ml kirsch
  • 2 el bloem
  • 250 g emmentaler geraspt
  • 250 g Comté geraspt
  • 250 g gruyère geraspt
  • peper versgemalen
  • nootmuskaat
  • 2 stokbroden in sneetjes
  • 3 takjes peterselie platte

Instructies
 

  • Pel de knoflook en wrijf er de binnenkant van een (het liefst gietijzeren) fonduepan mee in. Giet de wijn en de kirsch in de pan, zet die op het vuur en breng aan de kook. Strooi er de bloem in en klop met de garde.
  • Zet het vuur daarna lager en doe er de kaas bij. Kruid met de nootmuskaat en een paar draaien van de pepermolen. Roer tot de kaas gesmolten is tot een romig mengsel.
  • Snij het brood in hapklare stukjes. Zet de fonduepan op het onderstel, vul het met de nodige brandstof en steek aan. Strooi de gesnipperde peterselie in de kaas en... laat het feestje beginnen!