Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel

Elke
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 aardappelen groot, vastkokend
  • 4 tomaten
  • 2 paprika's geel
  • 2 aubergines
  • 4 bollen mozzarella
  • 1 bussel basilicum
  • broodkruimels
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruidenmix

Instructies
 

  • Was de ongeschilde aardappelen, de tomaten de aubergines en de paprika's en snijd ze in schijfjes. Hak de basilicum fijn en snijd de mozzarella in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in. Leg daar in verschillende laagjes aardappelen, mozzarella en groenten. Breng elke laag op smaak met peper en zout en fijngesneden basilicum.
  • Bestrooi de bovenste laag met broodkruimels en besprenkel met olijfolie.
  • Zet de schaal in de oven op 180°C en laat het gerecht bakken gedurende ongeveer 90 minuten. Prik af en toe eens in de aardappelen om te kijken of ze al gaar zijn.

Notities

Tip: lekker met zalm of zeebaars