Kabeljauwhaasje met groentepuree en mosterdsaus

Kabeljauwhaasje met groentepuree en mosterdsaus

Annick Lichtert
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Mediterranean
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 700 g groenteblokjes (diepvries)
  • 800 g aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl melk
  • 2 el boter
  • 1 dl lichte room
  • 1 el mosterd op traditionele wijze
  • 2 dl visfond (bokaal)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
  • Snipper het knoflook fijn.
  • Kook de aardappelen, de diepgevroren groenteblokjes en het knoflook ± 20 min. in lichtgezouten water.
  • Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen en de groenten af, prak fijn en roer er 1 eetl. boter door. Kruid naar smaak met nootmuskaat , peper en zout. Roer er de melk door.
  • Haal de vis uit de pan. Giet er de visfond en de lichte room in en schraap de braadresten los. Laat even koken. Roer er de mosterd onder en breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord kabeljauw