Kalkoenschnitzel in zoetzure groenten

Kalkoenschnitzel in zoetzure groenten

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g kalkoenschnitzel
  • 1 ui
  • 3/4 selder wit
  • tomaten in stukjes (blik)
  • 225 g ananas stukjes (in eigen nat)
  • 5 el chilisaus
  • 3 el vetstof
  • peper
  • zout
  • rijst

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snipper de ui grof en snij de selder in stukjes van 1,5 cm.

Bereiding

  • Verhit 1 eetlepel vetstof in een kookpot en laat de ui er even glazig in stoven.
  • Voeg de selderblokjes toe. Kruid met peper en zout en voeg het sap van de ananasstukjes toe. Dek af en laat zachtjes 5 à 10 minuten sudderen.
  • Voeg de tomatenstukjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Doe er de ananasstukjes bij en breng op smaak met de chilisaus.
  • Verhit intussen 2 eetlepels vetstof in een braadpan en leg er de kalkoenschnitzels in. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten bakken. Draai om en laat nog 5 minuten verder bakken.

Afwerking

  • Dien de kalkoenschnitzels op met de zoetzure groentebereiding en rijst.

Notities

Begeleidende wijn: Pinotage Stonecross, Zuid-Afrika