Kip kerrie met ananas en appel

Kip kerrie met ananas en appel

Elke
Voorbereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 halve borstfilets van braadkip
  • 2 appels Jonagold
  • 1/4 plantje koriander
  • 2 el boter
  • 250 g rijst lange korrel
  • 500 g currysaus Chinees
  • 227 g ananas stukjes op sap
  • 165 ml kokosmelk
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de kipfilets in blokjes van +- 4cm.
  • Snij de ongeschilde appels in stukjes ter grootte van de stukjes ananas.
  • Snipper de koriander fijn.

Bereiding

  • Breng water samen met de helft van de kokosmelk aan de kook en kook de rijst gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Smelt intussen 1 el boter in een kookpot en bak de stukjes appel +- 3 minuten goudbruin. Doe er de uitgelekte stukjes ananas bij en laat nog 1 minuut verder stoven.
  • Giet de currysaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 minuten.
  • Smelt 1 el boter in een pan en bak de kippenblokjes +- 7 minuten tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  • Schep wat rijst in het midden van elk bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er een beetje saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
662 kcal
40,5g eiwitten
24,3g vet
70,0g koolhydraten