Kip op de rooster met watermeloen

Kip op de rooster met watermeloen

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kipfilet
  • 200 g watermeloen
  • 2 paprika's geel
  • zilvervliesrijst
  • 8 el mirin (rijstwijn)
  • 1 limoen
  • 3 dl sojasaus
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Meng de sojasaus met 4 eetlepels mirin en breng op smaak met peper.
  • Marineer de kipfilets minimaal 4 uur in dit mengsel.

Bereiding

  • Verwijder de zaadlijsten uit de gele paprika en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de pitten uit de watermeloen en snijd in iets grotere stukken. Meng de paprika en watermeloen met 4 eetlepels mirin en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de kipfilets uit de marinade en laat uitlekken. Besprenkel de kipfilets met olijfolie en verhit een grill pan op hoog vuur of leg op de barbecue. Grill de kipfilet aan beide kanten ongeveer 3 minuten, draai de kipfilet zodat het grillpatroon zichtbaar wordt.
  • Snij de kipfilets in stukken, serveer met rijst en verdeel de watermeloensalsa over de kip.