Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti

Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti

Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 halve borstfilets van braadkip
  • 1 spaghettipompoen
  • 0.3 bosje peterselie vers
  • 0.3 plantje bieslook vers
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g parmezaan geraspt
  • 1 dl room
  • 1 el vetstof
  • 50 g hazelnoten
  • 5 el olijfolie
  • 2 kl tijm gedroogd
  • peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding: 10 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
  • Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.
  • Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  • Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.
  • Dep de kippenborstfilets droog.

Bereiding: 30 minuten

  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.
  • Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).
  • Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.
  • Smelt de vetstof in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min. Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.

Notities

Drankensuggestie: Barbãr Speciaalbier
Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône
Share

0 comments on “Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghettiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share