Kleine macaroni met courgettes en scampi

Kleine macaroni met courgettes en scampi

Kleine macaroni met courgettes en scampi

Lisa Wouters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 1 courgette groot
  • 300 g scampi
  • 2 tot 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g macaroni klein
  • peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Verwarm een beetje olijfolie in een antiaanbakpan op een laag vuur.
  • Hak de knoflook en de sjalot zeer fijn en laat deze sudderen in de hete olijfolie.
  • Snij de courgette in dobbelsteentjes en laat deze samen met de sjalot en knoflook sudderen. Laat het mengsel sudderen totdat de courgette zacht is.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Kook de macaroni beetgaar in water met een beetje zout.
  • Voeg de scampi en het courgettemengsel toe. Roer goed door en laat het mengsel sudderen.
  • Laat de pasta uitlekken en voeg deze toe aan de scampi en courgette. Goed door elkaar roeren.
  • Serveren met fijngehakte peterselie.