Knolselderquiche met geitenkaas en spek

Knolselderquiche met geitenkaas en spek

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g knolselderblokjes
  • 2 grote uien
  • 100 g parmezaan
  • 1/4 plantje salie
  • 1 el olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg
  • peper & zout
  • 4 eieren
  • 2 dl lichte room
  • 8 geitenkaasjes met spek

Instructies
 

  • Snij de uien in ringen.
  • Rasp de parmezaan.
  • Pluk de blaadjes salie en snipper de helft fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C .
  • Kook de knolselderblokjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie en stoof de uien 10 min.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in meteen vork.
  • Verdeel de uiringen en de knolselderblokjes over het bladerdeeg. Kruid met peper.
  • Klop de eieren los samen met de lichte room. Kruid met peper en meng er de parmezaan en de fijngesnipperde salie onder.
  • Giet het eimengsel over de knolselder en duw er 4 geitenkaasjes met spek in. Werk af met de rest vande blaadjes salie.
  • Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
Trefwoord bladerdeeg, eieren, geitenkaas, knolselder, quiche, spek