Knolselderquiche met geitenkaas en spek
Ingrediënten
- 500 g knolselderblokjes
- 2 grote uien
- 100 g parmezaan
- 1/4 plantje salie
- 1 el olijfolie
- 1 rol bladerdeeg
- peper & zout
- 4 eieren
- 2 dl lichte room
- 8 geitenkaasjes met spek
Instructies
- Snij de uien in ringen.
- Rasp de parmezaan.
- Pluk de blaadjes salie en snipper de helft fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C .
- Kook de knolselderblokjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie en stoof de uien 10 min.
- Rol het bladerdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in meteen vork.
- Verdeel de uiringen en de knolselderblokjes over het bladerdeeg. Kruid met peper.
- Klop de eieren los samen met de lichte room. Kruid met peper en meng er de parmezaan en de fijngesnipperde salie onder.
- Giet het eimengsel over de knolselder en duw er 4 geitenkaasjes met spek in. Werk af met de rest vande blaadjes salie.
- Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven.