Krieltjessalade met pesto en gedroogde tomaten

Krieltjessalade met pesto en gedroogde tomaten

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 175 g sla mix 'Mesclun' Colruyt
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 10 tomaten half gedroogd in olie
  • 1 el groene pesto
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en kook ± 15 minuten. Giet af en snij in 2.
  • Snij intussen de rode ui in heel fijne ringen.

Bereiding

  • Besprenkel de sla met de olijfolie en kruid met peper en zout. Roer er de uiringen en de gedroogde tomaten onder.
  • Meng de pesto onder de krielaardappelen en verdeel ze over de salade.

Notities

Tip: breng de sla op smaak met 2 eetlepels olie uit de verpakking van de gedroogde tomaten in plaats van olijfolie. U hoeft dan niet meer bij te kruiden met peper en zout.