Lichte brownies

Lichte brownies

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g courgette
  • 100 g chocolade fondant
  • 1 el cacao ongesuikerd, bitter
  • 100 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Maak de courgette schoon, haal de schil eraf en gooi de zaadjes weg, snijd in blokjes.
  • Laat de courgette enkele minuten stomen en mix vervolgens tot een puree.
  • Laat de chocolade smelten au bain-marie of in de micro (telkens 30 sec op maximum vermogen en dan roeren) en meng er vervolgens de cacao en de gemixte courgette door.
  • Voeg het eigeel toe, evenals de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout.
  • Klop het eiwit op en meng het voorzichtig onder het beslag.
  • Schep het beslag in een taartvorm en bak 40 minuten op 150°C.

Notities

250 kcal/100 g