Lichte brownies
Ingrediënten
- 100 g courgette
- 100 g chocolade fondant
- 1 el cacao ongesuikerd, bitter
- 100 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 2 el bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuifje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Maak de courgette schoon, haal de schil eraf en gooi de zaadjes weg, snijd in blokjes.
- Laat de courgette enkele minuten stomen en mix vervolgens tot een puree.
- Laat de chocolade smelten au bain-marie of in de micro (telkens 30 sec op maximum vermogen en dan roeren) en meng er vervolgens de cacao en de gemixte courgette door.
- Voeg het eigeel toe, evenals de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout.
- Klop het eiwit op en meng het voorzichtig onder het beslag.
- Schep het beslag in een taartvorm en bak 40 minuten op 150°C.
Notities
250 kcal/100 g