Maaltijdomelet met ei, prei, wortel, ui, champignons, chorizo en rucola

Maaltijdomelet met ei, prei, wortel, ui, champignons, chorizo en rucola

Lisa Wouters
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 eieren
  • 2 dl room VG 40%
  • 100 g boter
  • 1 wit van prei
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 250 g witte champignons
  • 50 g chorizo
  • 1 zakje rucola
  • olijfolie

Instructies
 

  • Klop de eieren los en voeg de room toe. Kruid af met peper en zout. Verdeel over 4 kommetjes en hou apart. De omeletten worden per persoon in aparte pannetjes gebakken.
  • Reinig de groenten en snij ze zo fijn mogelijk. Snipper de chorizo fijn.
  • Stoof alle groenten gaar in wat hete boter. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de groenten over 4 individuele bakpannetjes.
  • Laat elk pannetje goed heet worden. Giet het individuele omeletmengsel erin, strooi er wat van de chorizo over en laat de omelet binden op een matig vuur.
  • Serveer de omelet op een bord.
  • Werk af met grof gesneden rucola en een scheutje olijfolie van goede kwaliteit.