Orechiette met kip, rammenas en broccoli

Orechiette met kip, rammenas en broccoli

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g kippenblokjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 el fijngesneden ui
  • 0,5 koffielepel fijngesneden knoflook
  • 400 g rammenas
  • 1 broccoli
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 1,5 dl culinaire room (20 % V.G.)
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 400 g pasta (bijv. orechiette)
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Instructies
 

  • Schil de wortel en de rammenas. Snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
  • Snij de broccoli in roosjes.
  • Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes.
  • Rasp de parmezaan.
  • Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Kook intussen de rammenas en de wortel 8 min. in lichtgezouten water. Voeg na 4 min. de broccoli toe en laat onafgedekt verder koken. Giet de groenten af en hou apart.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot en fruit hierin de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprika toe en laat nog 4 min. bakken. Voeg de groenten toe en verwarm alles nog 4 min. Kruid met peper en zout.
  •  Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kippenblokjes en het spek 6 min. aan alle kanten. Kruid met peper.
  • Meng het vlees en de pasta met de groenten en bevochtig met de room. Kook nog 1 min. en roer er de helft van de parmezaan onder.
  • Werk de borden af met de rest van de parmezaan.
Trefwoord broccoli, kip, paprika, pasta, rammenas, spekreepjes, wortelen