Ovenschotel met pasta en kip

Ovenschotel met pasta en kip

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g kippenborstfilets
  • 100 g gekookte hamblokjes
  • 300 g erwten
  • 500 g champignons
  • 200 g kruidenkaas light
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el vetstof
  • 400 g spirelli of andere pasta
  • 50 g rozijnen
  • 1.5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
  • 0.5 kl tijm gedroogd
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog.
  • Snij de kip in blokjes van 3 cm.
  • Kook de pasta gaar en laat de erwtjes meekoken.
  • Snij de champignons in schijfjes.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe ondertussen 1 el vetstof in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.
  • Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.
  • Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.
  • Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet 15 min. in de oven onder de grill.

Notities

Voedingswaarde per persoon
  • Energie: 814 kcal
  • Koolhydraten: 88.3 g
  • Eiwitten: 66 g
  • Vetten: 21.8 g