Pasta carbonara met gerookte zalm

Pasta carbonara met gerookte zalm

Elke
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g tagliatelle
  • 2 eieren
  • 100 g zalm gerookt
  • 15 blaadjes basilicum
  • room
  • sjalot
  • peterselie
  • visbouillon
  • mierikswortel
  • dille
  • witte wijn
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • erwten

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de gerookte zalm in reepjes. Kluts de twee eieren. Voeg de basilicum, in stukjes gesneden, toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bereiding

  • Breng 5 liter water aan de kook en doe er de tagliatelle in. Laat 1 minuut koken.
  • Giet af en breng onmiddelijk opnieuw in de kookpan. Giet er de geklutste eieren over en schep om. Door de warmte van de pasta zullen de eieren lichtjes beginnen stollen.
  • Schep er de reepjes gerookte zalm door.