Pasta meridionale met kip en tomaten

Pasta meridionale met kip en tomaten

Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g pasta vb. penne rigate
  • 500 g kipfilet
  • 2 tomaten dik
  • 1 courgette
  • 125 g kaas verse met tomaat en pesto (Philadelphia Light Summer)
  • 1 bouillon keteltje kip van Knorr
  • 1 el kappers
  • el olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Laat de kipfilet oppervlakkig ontdooien en snij in kubusjes van 2 cm.
  • Snij de tomaten in kleine blokjes.
  • Snij de courgette in kubusjes van 1 cm. Ze hoeven niet geschild te worden.

Bereiding

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de kippenblokjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de blokjes courgette, tomaat en het bouillonketeltje toe en laat nog 3 minuten sudderen.
  • Roer er de Philadelphia-kaas en de kappertjes onder. Warm alles goed op zonder te laten koken.
  • Kook ondertussen de pasta gaar in 4 liter water. Giet af en laat uitlekken.

Afwerking

  • Verdeel de pasta over de borden en lepel er de kip-groentebereiding bovenop.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • 635 kcal
  • 46,7 g eiwitten
  • 77,3 g koolhydraten
  • 15,4 g vetten
Begeleidende wijn:
Tarapaca
Sauvignon Blanc
Maipo Valley - Chili
Share

0 comments on “Pasta meridionale met kip en tomatenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share