Pastasalade met kip

Pastasalade met kip

Tony
Frisse salade die het prima doet bij een zomerse picknick
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g pasta fafalle of fusilli
  • 500 g kipfilet in reepjes of blokjes
  • 3 st tomaten ontpit in blokjes
  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 st eieren
  • 1 tl mosterd
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 150 ml olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta beetgaar
  • ontpit de tomaten en snij ze in blokjes
  • snij de lenteui in ringen
  • snij de kip in reepjes of blokjes
  • bak de kipreepjes goudbruin in wat olie, kruid met peper en zout
  • rooster de pijnboompitten goudbruin
  • mix voor de dressing de eieren met de mosterd en balsamicoazijn
  • schenk langzaam de olijfolie erbij en blijf ondertussen mixen (handig met een blender)
  • schep de kip, tomatenblokjes, lenteui en de marinade door de pasta en werk af met pijnboompitten