Quiche met gegrilde groenten en geitenkaas

Vaak restjes over? Dan zijn quiches ideaal. Je kan er alles in kwijt, groenten, kaas, vis, vlees,…

Quiche met gegrilde groenten en geitenkaas

Gang Hoofdschotel
Keuken French
Trefwoord ei, vegitarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 1 courgette In repen gesneden
  • 2 rode paprika's In repen gesneden
  • 400 g kerstomaten
  • 200 g verse geitenkaas
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout

Voor het roommengsel

  • 100 g geraspte kaas
  • 100 ml room
  • 2 eidooiers
  • 1 ei

Voor de afwerking

  • 1 eigeel
  • enkele blaadjes basilicum

Instructies

  • Leg het bladerdeeg op een pizzavorm of springvorm
  • Doorprik met een vork
  • Bestrijk het deeg met de tomatentapenade
  • Snij de courgette en rode paprika in lange grote stukken
  • Verwarm de oven met de grill op hoogste stand
  • Leg de courgette- en paprika repen op een bakplaat en plaats deze vlak onder de grill
    Grill ze ongeveer 12 minuten tot ze kleuren en laat dan afkoelen.
  • Verdeel de kerstomaatjes, de gegrilde groenten en geitenkaas over het deeg
  • Bestrooi met oregano, peper en zout
  • Meng de kaas, de room, de eierdooiers en het ei tot een mooi glad mengsel en verdeel over de taart
  • Strijk de randen in met het eigeel
  • Plaats de pizzavorm of springvorm op een bakrooster onderaan de oven en bak op 185°C gedurende 35 minuten
  • Serveer met enkele verse blaadjes basilicum
Share

0 comments on “Quiche met gegrilde groenten en geitenkaasAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share