Quiche met venkel en gerookte zalm

Quiche met venkel en gerookte zalm

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g gerookte Atlantische zalmreepjes
  • 1 venkel
  • 200 g snoeptomaatjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 1 dl melk
  • 4 eieren
  • 1 el boter
  • 1 koffielepel dille (gedroogd)
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij de venkel in 2. Verwijder de harde kern en snij in reepjes.
  • Snij de snoeptomaatjes in 2.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt de boter in een pan en stoof de venkel 5 min. Kruid met peper en zout.
  • Breek intussen de eieren en meng er de melk onder. Kruid met peper en zout.
  • Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.
  • Verdeel de venkel over het bladerdeeg en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de zalmreepjes over en overgiet met het eimengsel. Leg er de gehalveerde tomaatjes op met de snijkant naar boven. Bestrooi met de dille en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
Trefwoord quiche, venkel, zalm