Recepten

Recepten

Pastarol met ricotta en gegrilde groenten

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1 aubergines
  • 2 paprika's 1 rode, 1 gele
  • 2 teentjes look
  • tijm vers, fijngehakt
  • salie vers, fijngehakt
  • rozemarijn vers, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 350 g ricotta
  • 2 el peterselie gehakt
  • 6 lasagnevellen vers
  • 50 g tomaten zongedroogd in olie

En ook nog

  • plasticfolie
  • aluminiumfolie
  • 1 ei losgeklopt

Instructies
 

  • Maak de courgette en de aubergine schoon en snij overlangs in dunne plakken. Schil de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in repen.
  • Pers de knoflook in de olie, roer er de tijm, salie en rozemarijn door en kruid met peper en zout. Doe de groenten in de marinade, meng en laat 20 minuten intrekken.
  • Roer de ricotta glad met de peterselie en kruid met peper en zout. Gril of stoof de groenten 10 minuten. Breng een grote pan water aan de kook.
  • Rol de plasticfolie uit op het aanrecht, snij er ongeveer 60cm af en vet in met olie. Leg er 3 pastavellen horizontaal onder elkaar op, laat ze wat overlappen en 'plak' ze met losgeklopt ei over elkaar.
  • Besmeer met de helft van de ricotta en beleg met de helft van de groenten en dan de helft van de gedroogde tomaten. Rol strak op met de plasticfolie. Maak nog zo'n pastarol.
  • Verpak de pastarollen in aluminiumfolie, sluit zorgvuldig en laat een halfuur garen in het zacht kokende water. Neem de pastarollen uit het water, verwijder de folies en snij de rollen in 4 plakken. Serveer 2 plakken pasta per bord.