Recepten

Recepten

Pasta met kabeljauw, sluimererwten en garnalensaus

Elke
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kabeljauw filet
  • 1 el citroensap
  • 400 g spaghetti
  • 150 g erwten sluimererwten diagonaal doorgesneden
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 150 g garnalen gepeld, roze
  • 1 el margarine
  • 2 el bloem
  • 200 ml witte wijn droog
  • 200 ml room
  • zout
  • peper

Voor een provencaalse twist

  • 500 g scampi's gepeld
  • 1 blik tomaten gepeld
  • 200 ml witte wijn droog
  • 200 ml room

Instructies
 

Bereiding

  • Snij de vis in blokjes en besprenkel met het citroensap.
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet er de sluimererwten bij 2 minuten voor het einde van de kooktijd. Laat de pasta en de sluimererwten uitlekken en hou ze warm.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de ui, de knoflook en de garnalen aan. Kruid met peper en zout en hou apart.
  • Laat de margarine smelten en voeg al roerend de bloem toe. Giet er de wijn, 200ml water en de room bij. Laat sudderen en voeg dan de garnalen toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Bak in de pan van de garnalen de blokjes vis in 2 eetlepels verhitte olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Dien de pasta met sluimererwten op met de garnalensaus en de vis. Werk af met de gehakte peterselie.

Voor een provencaalse twist

  • Bak de scampi's in olijfolie en voeg de gepelde tomaten, witte wijn en room toe.

Notities

Wijn: Bourgondie wit