Recepten

Recepten

Milanese schnitzel met Italiaanse aardappelgratin

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 Milanese schnitzels
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 250 g champignons
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 800 g aardappelen
  • 1 sjalot
  • 150 g ontpitte groene olijven met knoflook
  • 2 el boter
  • 1 eierdooier
  • 1,5 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes.
  • Snij de ongeschilde courgette in blokjes en de olijven in schijfjes.
  • Snij de champignons in 4.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Schil de aardappelen en snij in stukken.

Bereiding

  • Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.
  • Verhit intussen 2 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de Milanese schnitzels ± 7 min. op een matig vuur. Draai om en laat nog 7 min. bakken op een zacht vuur.
  • Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons en de paprikablokjes toe. Laat 5 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur.
  • Voeg de blokjes courgette en de schijfjes olijf toe, en stoof 2 min. Meng goed onder elkaar en breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
  • Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. boter onder, samen met de eidooier. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal.
  • Giet de groentebereiding over de puree en bestrooi met het paneermeel. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en breng op smaak met nog wat Italiaanse kruidenmix. Laat enkele min. kleuren onder de ovengrill.