Home / Recept / Aardappelwok met kalkoen en groenten
5 april, 2016

Aardappelwok met kalkoen en groenten

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte, Wok on by : Elke

Aardappelwok met kalkoen en groenten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 17 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 17 minuten
Aardappelwok met kalkoen en groenten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 17 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 17 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de geschilde aardappelen in dunne plakjes.
  2. Snijd de kalkoen, courgette, aubergine en wortelen in reepjes.
  3. Bak de kalkoen in een hete wok met de sesamolie. Voeg de aardappelplakjes toe en laat 5 minuten bakken.
  4. Doe er nadien de groentereepjes en de lente-uitjes in hun geheel bij, samen met de fijngesneden look en fijngesneden ontpitte, rode peper.
  5. Blus met kippenbouillon, sojasaus en citroensap. Laat alles 2 minuten stoven.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
Notities

TIP

Laat de wok heel heet worden voor je de olie toevoegt, anders verbrandt ze. Hoe heter de wok is, hoe korter de gaartijd. Groenten mogen maar heel kort gewokt worden, anders zijn ze te zacht.

Ook lekker met kip, varkensreepjes of tongfilets.

Deel dit Recept
Share

Geef een reactie