Home / Recept / Aubergine en tomaat uit de oven
5 januari, 2017

Aubergine en tomaat uit de oven

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Ovenschotel, Pasta, Vegetarisch on by : Elke

Aubergine en tomaat uit de oven
Recept Afdrukken
Aubergine en tomaat uit de oven
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven op 210 graden. Snijd de aubergines in plakken van +/- 0,5 cm, in de lengte. Snijd de tomaten in schijven van +/- 0,5 cm. Pers de look.
  2. Besprenkel de aubergines met een weinig olijfolie en gril of bak deze op een matig vuur gedurende 3 minuten.
  3. Voor de saus: voeg de tomatenpassata, 2 el balsamicoazijn, een snuif cayennepeper, 0,5 kl paprikapoeder, 1 kl oregano, peper en zout toe aan een kom en meng goed.
  4. Doe een laagje van de saus in een ovenschaal. Leg hierover de aubergines, dek af met een laag tomaten en herhaal dit. Eindig met een laag saus.
  5. Bestrooi met de light gemalen kaas en plaats in de oven gedurende 20 minuten.
  6. Kook intussen de penne volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer de aubergine op een bord en voeg er de pasta en de salade aan toe.
Notities

401 kcal per persoon

Deel dit Recept

Geef een reactie