Home / Recept / Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle
8 maart, 2017

Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Pasta, Vlees on by : Elke Tags: ,

Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Rasp de Parmezaan.
  2. Scheur de blaadjes basilicum.
  3. Meng de helft van het basilicum, 50 g geraspte Parmezaan en het paneermeel onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
Bereiding
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren groentemix en de oregano 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 5 min. mee garen.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af.
  4. Meng de pasta onder de saus en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de rest van het basilicum en de parmezaan.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
  • Energie: 957 kcal
  • Koolhydraten: 82.7 g
  • Eiwitten: 57.5 g
  • Vetten: 43.4 g
Deel dit Recept
Share

Geef een reactie