Home / Recept / Balletjes op Luikse wijze
10 april, 2016

Balletjes op Luikse wijze

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Vlees on by : Elke Tags: , , ,

Balletjes op Luikse wijze
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Balletjes op Luikse wijze
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Laat de balletjes oppervlakkig ontdooien
  2. Snij de uien in maantjes
Bereiding
  1. Smelt de boter in een brede pan en bak de balletjes op een matig vuur goudbruin aan alle kanten. Haal ze uit de pan.
  2. Doe er de uimaantjes in en laat zachtjes kleuren. Voeg de rozijnen, de Luikse siroop en het bier toe. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  3. Schik de balletjes erop en laat afgedekt nog 20 minuten zachtjes garen. Roer af en toe.
Afwerking
  1. Serveer de balletjes met de saus, groene boontjes en natuuraardappelen of frietjes en salade.
Begeleidende dranken
  1. Domaine du Colombier Chusclan A.C. Côtes du Rhône Villages
  2. Tempelier
Notities

Voedingswaarde per persoon:

448 kcal
24,6 g eiwitten
21,0 g koolhydraten
27,2 g vetten

Deel dit Recept
Share

Geef een reactie